Pannendaken

 

Dakdekkersbedrijf Hezemans is uw partner voor het repareren of renoveren van uw pannendak. Of uw woning nu een kleinere (tussen)woning of een vrijstaande villa betreft, oud of nieuw. Wij beschikken over alle benodigde (steiger)materialen, liften en personeel voor het uitvoeren van het complete dakwerk.

 

Tot onze werkzaamheden behoren onder andere:

 • Het vernieuwen van oude of kapotte dakpannen.
 • Het leveren en monteren van nieuwe goten.
 • Het leveren en plaatsen van een nieuwe dakkapel.
 • Het leveren en monteren van een Velux dakraam.
 • Het vervangen van uw boeiboord.
 • Het vernieuwen van loodaansluitingen aan uw schoorsteen, dakkapel of muurlood.

 

Wij bieden een ruime keuze in dakpannen, isolatiemogelijkheden en dak(isolatie)folies. Om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen, is een volledige dakrenovatie een goede optie. Hierbij halen wij de pannen, panlatten, tengels en het dakbeschot van het dak, waarna we een isolatieplaat naar keuze aanbrengen en het dak opnieuw opbouwen. Kiest u voor na-isolatie, dan wordt de isolatieplaat op het bestaande dakbeschot aangebracht, waarna er nieuwe tengels, panlatten en dakpannen worden gemonteerd. Indien mogelijk, kunnen oude pannen worden hergebruikt.

 

Wanneer u in een rijtjeswoning woont en uw daklijn door moet lopen met de aangrenzende woningen, kunnen we isoleren met een nauwelijks dakverhogende isolatiefolie. Deze isolatiefolie wordt aangebracht op het bestaande dakbeschot, waarna we het dak opnieuw opbouwen. Bestaande dakonderdelen kunnen, zonder noemenswaardige aanpassingen, gehandhaafd blijven. Hierdoor blijft uw dakrenovatie en -isolatie binnen uw budget.

 

Dakonderhoud

Ook in geval van uw dak geldt: beter voorkomen dan genezen. Regelmatig onderhoud en preventieve maatregelen kunnen grote gevolgen voorkomen. Een deel van het onderhoud kunt u, indien gewenst, zelf voor uw rekening nemen:

 1. Maak regelmatig uw goten schoon. Vergeet, naast de dakgoten, ook de kilgoten en de goten van uw dakramen niet.
 2. Controleer alle loodaansluitingen.
 3. Controleer de status van de dakpannen en vervang kapotte pannen.
 4. Controleer de bevestiging van uw geslepen pannen (kil- en keperbereik).
 5. Controleer alle dakonderdelen, zoals uw dakkapellen en dakramen.

 

Collectief

Wilt u samen met uw buren uw daken aanpakken? Maak dan gebruik van onze collectiviteitskorting. Neem contact met ons op voor meer informatie.