Platte daken

Naast het vervangen van daken bedekt met dakpannen vervangen wij ook platte daken of licht hellende daken met bitumineuze dakbedekking systemen. 

De platte daken liggen veelal op dakkapellen, carports, balkons maar ook op grotere gebouwen zoals loodsen, parkeerdaken en appartementencomplexen. Wij vervangen deze daken van klein tot heel groot en dit in opdracht van een particulier, een VVE of onderhoudsbedrijf. 

Een toplaag dakbedekking zonder kiezel laag gaat in de regel een 15 jaar mee en moet dan vervangen worden of er moet een nieuwe laag op worden aangebracht. Tijdens een afspraak kan onze opnamemonteur u adviseren wat hierin de beste keuze is. Ten tijde van het vernieuwen van de dakbedekking is er de mogelijkheid om een isolatielaag toe te passen. Deze isolatielaag wordt tussen de 2-laagse dakbedekking en dakbeschot aangebracht en zal doorgaans zorgen voor een ‘hoger’ plat dak. Hou dan rekening dat ook de eventueel boeiboorden en loodaansluitingen moeten worden mee genomen in de renovatie. Vanzelfsprekend kunnen wij deze werkzaamheden meenemen in het geheel.

Voor de grotere daken is het van belang dat de ballastlagen op de dakbedekking voldoen aan de wettelijke eisen net als het aanbrengen van de nodige overstorten. Het bekleden van grotere daken vraagt doorgaans om een andere aanpak dan een klein dak van een dakkapel. Hezemans Dakwerken kan in beide gevallen optreden als aannemer van het platte dak, groot maar ook klein.