Dakkapellen

(Prefab) Dakkapellen

Het aanbrengen van een dakkapel is de manier om de nodige vierkante meters toe te voegen aan een zolderruimte. Het kan een kleine kamer veranderen in een volwaardige slaapkamer en dat alles is binnen een dag te realiseren. 

Jaarlijks plaatsen en renoveren wij ruim 85 dakkapellen en kunnen ons daarmee best wel een specialist noemen. De volledige dakkapel kan naar wens van de opdrachtgever worden samengesteld. Onze voorkeur gaat uit naar het prefabriceren van de dakkapellen bij ons op locatie in Son en Breugel. De overlast voor onze opdrachtgevers wordt daarmee sterk verkleind evenals de werktijd op de locatie van het plaatsen. 

De meeste dakkapellen plaatsen we gemaakt in ‘kunststof’. De dakkapel opgetimmerd op basis van een kunststof kozijn afgewerkt met Trespa, Rockpanel of Keralit. De ral-kleuren kunnen naar wens worden gekozen.

Naast de onderhoudsarm dakkapellen afgewerkt in kunststof plaatsen we ook nog altijd veel dakkapellen in traditioneel hout. De dakkapel wordt in deze opgebouwd vanuit het hardhouten kozijn en afgewerkt met hardhouten boeiboorden en zijwangen of van watervast multiplex. 

Naast het dakkapel plaatsen kunnen we deze natuurlijk ook netjes van binnen aftimmeren. Zo bent u volledig ‘ontzorgd’ en zijn de werkzaamheden ondergebracht bij één partij. 

Alle denkbare opties kunnen we meenemen in de prijsopgave ter overweging. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een rolluik, horren tegen insecten, zinken deklijsten etc.… 

We plaatsen al een enkele dakkapel bij de particuliere opdrachtgever maar ook seriematig ten tijde van seriematige renovatie. 

Naast het plaatsen van de dakkapellen kunnen we ook het traject van de vergunningsaanvraag voor de klant regelen. Dit omvat tekenwerk, constructieve berekeningen en het uiteindelijke contact met de gemeente. 

 

Renoveren dakkapel

Naast het volledig vervangen van de dakkapellen, kunnen we ook vaak bestaande dakkapellen voorzien van een upgrade. De bestaande schil wordt verwijderd tot op het ‘karkas’ van de dakkapel en word daarna voorzien van een nieuw schil. De nieuwe schil is daarmee meteen voorzien van een juiste isolatielaag. Ogenschijnlijk lijkt het dakkapel nieuw van buiten maar van binnen is er niet veranderd, in veel gevallen kan ook de binnen aftimmering gehandhaafd blijven. 

Dit kan in traditioneel houtwerk maar het onderhoudsarm maken van de dakkapel is ook goed mogelijk.